Wie ben ik?

Mijn naam is Charlotte Dictus.

Mensen ervaar ik als intrigerend, ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Mensen kunnen in hun leven een verscheidenheid aan problemen ervaren waardoor het moeilijk is om met afstand naar jezelf en de ander te kijken. Vanuit een therapeutische relatie ga ik samen met de cliënt op zoek naar zijn of haar gevoelens, gedachten en behoeften. Van daaruit kan de cliënt meer zichzelf zijn, leren verdragen wat is en / of veranderen wat gewenst wordt te veranderen. Mijn persoonlijke visie op het diagnosticeren en behandelen ligt in het beeld dat het vertrekpunt tot verandering besloten ligt in de relatie met dat wat is, jezelf en anderen.

Als Gezondheidszorgpsycholoog, Psychotherapeut, Cognitief gedragstherapeut, EMDR-practitioner en Schematherapeut Senior, ben ik vanaf 2019 werkzaam in mijn eigen praktijk Psychotherapiepraktijk Dictus.

Afhankelijk van de problematiek en hulpvraag van de cliënt maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte interventies, EMDR, E-health en/of schematherapie.

Loopbaanverloop

2008 – 2011

In 2008 ben ik afgestudeerd als psycholoog in de klinische gezondheidspyschologie aan de Universiteit van Tilburg. In de acht jaren daarna heb ik veel ervaring opgedaan bij HSK, een Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) instelling voor Basis en Specialistische GGZ.

2011 – 2016

In 2011 heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog BIG afgerond. In mei 2013 ben ik gestart met de vervolgopleiding tot Cognitief Gedragstherapeut die ik in maart 2014 heb afgerond. In mei 2016 heb ik tevens de EMDR opleiding gedaan. Sinds april 2016 ben ik werkzaam als vrijgevestigd GZ-psycholoog binnen mijn eigen praktijk Psychotherapiepraktijk Dictus.

2017 – 2019

Januari 2017 ben ik de Psychotherapie Opleiding gestart binnen Praktijk Inspire. In juni 2019 heb ik de Psychotherapie Opleiding afgerond. 

2019 – heden

Als vrijgevestigd Gezondheidszorgpsycholoog, Psychotherapeut, Cognitief gedragstherapeut, EMDR-practitioner en Schematherapeut Senior, ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk Psychotherapiepraktijk Dictus.

Registraties

Lidmaatschappen